Vid nio års ålder tog Tim de första tonerna på gitarren och sedan dess har hans musikaliska resa fortsatt. De tidigaste influenserna som han tog till sig var gitarrister som Hank Marvin, Joe Bonamassa och BB King. Efter tre år på Kulturama Fria Gymnasiums storbandslinje begav han sig  därefter ut i sverige för att utforska jazzen. Under 2009/2010 studerade han jazz på Sommenbygdens Folkhögskola i Tranås för att sedan bege sig söderut till Svalöv och Fridhems Folkhögskolas jazzmusikerprogram. Två år senare gick flyttlasset till malmö går jag Musikerlinjen med Jazzintriktning på Malmö Musikhögskola.

Lärare som jag studerat för: Håkan Goohde, Johan Löfcrantz, Mats Hålling, Mats Holmquist, Samuel Hällkvist, Calle Rasmusson, Daniel Fredriksson m.fl.
Just nu aktiv med b.la Trio Indigo Jon Strider, Simon AnderssonBerth-Idoffs, Reverend Bob & Just in time och CC Waterback

Artister Tim sammarbetat med:

Hasse "Kvinnaböske" Andersson
Louise Hoffsten
Glenn Borgkvist
Jon Strider (US)
Matz Bladhs
Line & Grabbarna
Donnez
Berth-Idoffs
Anna-Lena Brundin
Simon Andersson
Molly Bán
Jonas Otter
Ode to Sunshine
Pernille Mejer (DK)
Julian Austin (CAN)
Ernest Ray Everett (USA)

 

Diskografi.

Beyond Imagination - Change The Way (2013)
Floridaz - Floridaz (2015)
Fredrik Uhlmann - Faces I Remember And Places Distant (2013
Jannez - En Blixt Ffrån Klarblå Himmel (2014)
Just In Time - Hayride (2012)
Jon Strider - TBA (TBA 2015)
Martin Axelsson - Time Machine (2013)
Ode To Sunshine - Dawn (2014)
Ode To Sunshine - Garden Sessions (Youtube Serie) (2013)
The Vintage - A New Age In Space (2007)
The Vintage - Rides On (2009)
TJ Leonard - High On Livin' (2012)
TJ Leonard - Up On That Hill (2014)
Trio indigo - Trio Indigo (2014)

 

Copyright © 2014. Tim Carlstedt Music